Известие

Collapse
No announcement yet.

наводнен багажник

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
    От уплътненията на стопа около крушките ли адаш?

Щото моите уплътнения прилягат идеално към отворите в ламарината, па дори и да не са, си мисля, че не може да влезе чак толкова вода... си мисля аз.
    Може и да си прав ма мойта течеше от там от горната страна
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Освен да надуя стопа с маркуча през уикенда
      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
      Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Колеги, разбрахме от къде влиза вода в багажника. Онзи ден докато правихме бас касата, колегата -W2- души като куче половин час, за да разбере откъде влиза тази вода та какво излезе:

Влиза през въртящата ключалка на капака. Стича се през механизма й през пластмасовата коричка до насрещника на задницата (над стопа). От там тихомълком се стича надолу зад кората и въобще не се вижда, защото тапицерията е с нещо като пластмасово покритие отзаде й, и не избива никъде. Едва като се появи локвата на дъното. Аз неможах да се сетя за тази коварна пътечка, която си е проправила гадната водица. Скоро ще взимам крупни мерки със силикона.

Comment

Колеги, разбрахме от къде влиза вода в багажника. Онзи ден докато правихме бас касата, колегата -W2- души като куче половин час, за да разбере откъде влиза тази вода та какво излезе:

Влиза през въртящата ключалка на капака. Стича се през механизма й през пластмасовата коричка до насрещника на задницата (над стопа). От там тихомълком се стича надолу зад кората и въобще не се вижда, защото тапицерията е с нещо като пластмасово покритие отзаде й, и не избива никъде. Едва като се появи локвата на дъното. Аз неможах да се сетя за тази коварна пътечка, която си е проправила гадната водица. Скоро ще взимам крупни мерки със силикона.
          Преди да мацаш провери гумените уплътнения на герба и на самия механизъм ако с читави няма да има проблем
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
            Преди да мацаш провери гумените уплътнения на герба и на самия механизъм ако с читави няма да има проблем
            Така така. Ама това като замине жената да учи, че не ме понася покрай тая кола вече

Comment

Наводнена задна седалка

Така така. Ама това като замине жената да учи, че не ме понася покрай тая кола вече
              След големи мъки, установих с помощта на този пост,
              че почти на 100% моя задна седалка се мокри от водата, която влиза през емблемата, където е ключалката на багажника подлизвайки чак до купето под седалката.

Колеги, ще помоля да ми дадете съвет как се уплътняват гумите на емблемата на ключалката на багажника или как се сменят с какви, и от къде мога да закупя.

Добър съвет ще бъде и за задните стопове какво може да се направи.

Благодаря ....
              Last edited by dragonaz; d.m.y г., 13:29.

Comment

Отдавна не бях си отварял багажника и заради гадното време не съм правил въпросната интервенция покрай емблемата. Вчера реших да си отворя багажника и какво да видя - вътре се зародил живот. По кората на капака на багажника имаше еееей таквиз големи печурки...

Тогава се хванах и разглобих всичко, да почистя тапицериите и да изолирам теча.
                Понеже всичко стана съвсем неочаквано, не си носих фотоапарата, да направя малко снимчици. Та щракнах 1 - 2 с телефона.
                Първо свалих кората на капака. Държи се на 15 квадратни шипки. Излизат не много лесно с помощта на плоска отверка и клещи за опорна точка. Освен тях има и още 2 кръгли щипчици отстрани, в близост до пантите.
                Последва махане на кората и дезинфекция.
                Снимка след свалянето на пеницилина

От там се откри следната гледка към ключалката:

Направих грешка и свалих зегерката на оста на значката още преди да съм свалил цялата емблема.

Завъртате оградената пластмаса в следната посока:

...и всичко си излиза. Зад значката има една гумена гарнинтурка с нейния диаметър, която се беше постипцала бая. Всичко го изчистих перфектно от мизериите със спирт.
                Свалих и самата емблема от механизма, смазах й оста и пружинката със грес.
                Намазах гарнитурата и от двете страни обилно с черен силикон и сглобих всичко по обратен ред. При това се обира добре излишния силикон, който се изплюва при натиска, както от вън, така и от вътрешна страна. Важно, за да не залепне и вътрящата се пластмаса и повече да не може да се свали емблемата.
                Последва няколко часово сушене на тапицериите и калъфа на резервната гума (и той беше сред най-засегнатите от мухъла) :

Това е то. Нищо особено, но се надишах със спори докато четках тапицериите

Comment

Аре не се оплаквай , нали после пи водка за дезинфекция.
                  Last edited by S_G_M; d.m.y г., 16:18.
                  Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
                  Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

Working...
                  X